Opi lentämään dronea – 8 vinkkiä aloittelijoille ja tulevaisuuden ammattilaisille

Olet juuri tuonut kotiin uuden dronesi ja olet valmis lähtemään lennättämään sitä. Mutta miten aloitan ja kuinka minusta tulee hyvä dronelentäjä? Olemme koonneet parhaat vinkkimme dronen lentämisen oppimiseen ja lentäjätaitojesi kehittämiseen. Tarjoamme myös tarkistuslistan jokaista lentoa varten turvallisen ja varman lennon takaamiseksi.

Opi lentämään dronella ja kehity paremmaksi dronelennättäjäksi oppaamme avulla

Sisältö

  1. Lue käyttöohjeet
  2. Harjoittele hitaita, hallittuja liikkeitä
  3. Harjoittele lentämään eri kuvioita
  4. Kokeile kaikkia erilaisia lentotiloja
  5. Opi tuntemaan dronen törmäyksenestojärjestelmä
  6. Inspiroidu ja opi muilta
  7. Tallenna ja tarkastele lentosi
  8. Harjoitus tekee mestarin

Ennen kuin lennätät dronea ensimmäistä kertaa, on tärkeää olla tietoinen kaikista drone-lentämisen tärkeistä näkökohdista. Ensin sinun on oltava rekisteröitynyt operaattoriksi ja kauko-ohjaajaksi. Jos dronesi painaa yli 250 grammaa, sinun on myös otettava drone-lupa voidaksesi lentää. Lue lisää dronen lennättämisen säännöistä täältä. Muista tarkistaa drone-kartasta missä et saa lentää. Katso myös tarkistuslistamme, joka on hyvä käydä läpi ennen jokaista lentoa.

1. Lue käyttöohjeet

Vaikka se ei olekaan ihan se mitä haluat kuulla, niin tärkeintä on aluksi tutustua uuteen droniisi. Lue käyttöohje rauhassa. Sieltä löydät kaikki tarvittavat tiedot, kuten perustoiminnot, ohjaimen käyttö ja miten saat dronen lentoon. Muista pitää ohje aina mukana, niin voit tarvittaessa tarkistaa siitä tietoja.

2. Harjoittele hitaita, hallittuja liikkeitä

On aika aloittaa lentäminen! Käy läpi meidän dronelentämisen tarkistuslistamme varmistaaksesi, että sinulla on kaikki hallinnassa. Valitse suuri, avoin alue, jossa ei ole lähellä olevia puita tai muita esteitä. Aseta drone maahan tai muulle tasaiselle pinnalle ja astu muutama metri taaksepäin. Käännä drone aina poispäin itsestäsi nousun aikana. Aloita nostamalla drone suoraan ilmaan, noin silmien korkeudelle, ja aloita sitten lentäminen hitaasti eri suuntiin.

Tee hitaita ja tasaisia liikkeitä. Opettele kaikki sauvat ja painikkeet ja tarkkaile, miten drone käyttäytyy. Harjoittele pitämään lento sujuvana ja vakaana, kokeile lentää eri suuntiin, ylös ja alas, pienillä, hallituilla liikkeillä ohjaussauvoja käyttämällä, jotta ymmärrät todella, miten dronesi toimii. Muista harjoitella myös laskeutumista!

Hitaan lennon harjoittelu auttaa sinua hallitsemaan droneasi paremmin ja oppimaan ohjaimet, jolloin voit välttää nykiviä liikkeitä. Se antaa sinulle paremman hallinnan ja ymmärryksen siitä, miten drone käyttäytyy eri tilanteissa. Jonkin ajan kuluttua voit alkaa lisätä nopeutta ja alkaa ottaa valokuvia ja videoita lennon aikana.

3. Harjoittele lentämään eri kuvioita

Aloita aina lentämällä kamera eteenpäin ja harjoittele sitten dronen lentämistä neliömäisessä kuviossa muuttamatta sen suuntaa. Tämä tarkoittaa, että kamera on suunnattu samaan suuntaan, kun drone liikkuu eri suuntiin, mikä edellyttää, että ohjaat droneasi sekä sivuttain, eteenpäin että taaksepäin. Muista, että jos dronessa on kamera sinua kohti, kaikki ohjaus peilataan, joten tämä on hyödyllinen ohjaus- ja suuntaharjoitus

Opi lentämään drooneja Scandinavian Photon kanssa
Ole aina erityisen varovainen, kun lennätät droneasi veden yllä

4. Kokeile kaikkia erilaisia lentotiloja

Kun olet oppinut ohjaamaan droneasi manuaalisesti, on aika tutkia kaikkia automatisoituja tiloja. Dronessasi on todennäköisesti useita älykkäitä lentotiloja ja edistyneitä ominaisuuksia (luit niistä vaiheessa 1, eikö?) - nyt on aika testata niitä. Automaattisten tilojen oppiminen lisää entisestään ymmärrystäsi drone-lennätyksestä ja antaa sinulle mahdollisuuden ottaa upeita valokuvia ja videoita vain napin painalluksella.

Ohjaa drone haluttuun korkeuteen ja valitse sitten yksi sen eri lentotiloista. Tämän jälkeen drone ottaa lennon hallintaansa ja esimerkiksi seuraa tai kiertää valitsemaasi kohdetta. Huomioi, kuinka paljon tilaa eri toiminnot vaativat, mikä helpottaa tulevien lentojen suunnittelua.

5. Opi tuntemaan dronen törmäyksenestojärjestelmä

On hyvä oppia, miten dronen esteiden välttäminen ja anturit toimivat. Monet dronet voivat "nähdä" esteet ympärillään 360 asteen etäisyydellä, kun taas toiset voivat havaita vain edessä ja takana olevat esineet. Lennä (varovasti) kohteen lähelle oppiaksesi, milloin ja miten dronen etäisyysanturi toimii ja miten se varoittaa esteistä.

Tämä harjoitus opettaa sinua valmistautumaan lentoihin kapeissa tai monimutkaisissa ympäristöissä, ja ymmärtämällä dronesi esteiden välttämisen, voit lentää lähempänä esteitä turvallisemmin ja estää törmäykset.

Opi tuntemaan dronen esteentunnistus, jotta olet valmistautunut odottamattomiin tilanteisiin
Opi miten dronen törmäyksenestojärjestelmä toimii ja nauti turvallisemmista lennoista

6. Inspiroidu ja opi muilta

Hae YouTubesta, Instagramista tai muilta alustoilta löytääksesi muita drone-lentäjiä ja nähdäksesi heidän työnsä. Inspiroidu ja opi heidän tekniikoistaan ja hanki uusia ideoita omiin lentoihisi, valokuviisi ja drone-videoihisi ja kehitä tällä tavalla oma tyylisi. Voit vapaasti jakaa tuloksesi yhteisössämme ja löytää samanhenkisiä ihmisiä!

7. Tallenna ja tarkastele lentosi

Tallenna lentosi ja analysoi ne jälkeenpäin. Katso, kuinka vakaa lentosi oli, kuinka tasaisia liikkeesi olivat ja missä voisit parantaa. Tarkastelemalla tallenteita voit nopeasti tunnistaa alueet, joilla voit harjoitella enemmän.

8. Harjoitus tekee mestarin

Kukaan ei ole ammattilainen alusta alkaen, joten kuten kaikessa muussakin, se vaatii harjoittelua, harjoittelua ja enemmän harjoittelua. Yritä varata säännöllisesti aikaa toistamiseen ja harjoitteluun, jotta et unohda lennosta toiseen. Mitä useammin lennät, sitä nopeammin kaikki painikkeet ja sauvat tallentuvat lihasmuistiisi, ja lennät edes ajattelematta sitä mitä teet. Mitä enemmän aikaa käytät dronesi ja kaikkiin sen toimintoihin tutustumiseen, sitä enemmän parannat sekä tarkkuuttasi että itseluottamustasi drone-lentäjänä.

Tsemppiä!


Sivun alkuun

Dronelentämisen tarkistuslista

Ennen kuin lennätät droneasi, sinun kannattaa käydä läpi seuraava tarkistuslista joka kerta varmistaaksesi mahdollisimman parhaan ja turvallisimman lennon takaamiseksi.

Kotona ennen lentoa

  • Tyhjennä muistikortti ja varmista, että se on kunnolla paikallaan dronessa.
  • Lataa dronen akku, vara-akut ja ohjain.
  • Tarkistasta drone, propellerit, että kaikki on ehjiä ja kunnolla kiinnitetty.
  • Tarkista mahdolliset päivitykset droneen.
  • Tarkista sääennuste suunnitellulle lentopäivällesi/-ajallesi. Ota huomioon mahdollinen sademäärä sekätuulen nopeus. Jos on liian tuulista, sinun kannattaa odottaa. Kovassa tuulessa dronea on vaikeampi hallita, akut tyhjenevät nopeammin ja pahimmassa tapauksessa drone voi lähteä tuulen mukana ja voit menettää sen hallinnan.
  • Tarkista aina drone-kartta ennen jokaista lentoa.On alueita, joilla lentäminen on kielletty, ja joskus alueille voidaan lisätä väliaikaisia rajoituksia. Varmista siksi aina ennen jokaista lentoa, että alueella jossa olet on sallittua lentää.

Paikalla ennen lentoa ja lennon aikana

  • Tarkista tuulenvoimakkuus, ettei se ole muuttunut ennusteesta.
  • Tarkista drone vielä kerran ja varmista, että kaikki propellerit ovat ehjät ja kunnolla kiinnitetyt.
  • Tarkista GPS-signaali ja suorita kalibrointi. Älä nouse ilmaan ennen kuin drone on löytänyt GPS-signaalin. Kalibroi drone tarpeen mukaan lentovakauden ja turvallisuuden parantamiseksi.
  • Tarkkaile ympäristöäsi ja lentoaluetta. Kiinnitä erityisesti huomiota lähellä oleviin esteisin.
  • Varmista, että "return to home" on käytössä. Varmista myös, että ohjaimen kartalla oleva kotipiste vastaa dronen sijaintia.
  • Määritä maksimi lentokorkeus. Suomessa se on rajoitettu 120 metriä.
  • Aseta drone tasaiselle alustalle, jossa ei ole esteitä lähellä. Käytä mielellään laskeutumisalustaa.
  • Varmista, että dronen valot vilkkuvat vihreänä, eikä näytöllä ole varoituksia ennen lentoonlähtöä.
  • Käynnistä drone, suuntaa se poispäin itsestäsi ja aseta se muutaman metrin etäisyydelle.
  • Pidä drone näköetäisyydellä, koko lennon ajan.

Lennon jälkeen

  • Varmista, että drone on täysin pysähtynyt, ennen kuin nostat sen.
  • Sammuta drone ja kauko-ohjain.
  • Puhdista drone, jos se on likainen. Kiinnitä erityistä huomiota kameraan ja sensoreihin. Käytä puhdistusliinaa ja vältä voimakkaita puhdistusaineita.
  • Tarkista drone ja kaikki propellerit ennen kuin kasaat sen pois.
  • Laita kameransuoja päälle.
  • Pakkaa drone ja kaikki tarvikkeet suojaavaan laukkuun.
  • Tarkista alue ettei mitään unohtunut.

Takaisin sivun yläosaan


Tarvitsetko apua oikeiden tuotteiden löytämiseen? Olemme täällä sinua varten – ota yhteyttä puhelimitse numeroon 024 809 38 00, yhteydenottolomakkeen kautta tai vieraile Helsingin myymälässämme. Liity nyt yhteisöömme tavataksesi samanhenkisiä luovan alan ammattilaisia, osallistu maksuttomiin tapahtumiimme, sekä pysy ajan tasalla tuoteuutisista ja opi lisää tietopankkimme avulla.


Opi lisää

7
lokakuuta

Näin valitset oikean dronen

Droneista on nopeasti tullut suosittuja sekä kuluttajien että ammattikäyttäjien keskuudessa. Dronet ovat mullistaneet sisällön luomisen ja elokuvien tuotantotapoja sekä ulottuvat nykyään laajasti myös mittausten ja tarkastusten toteutuksiin. Mutta mikä drone sinun kannattaa valita? Tämä opas neuvoo sinua droonien toiminnan ymmärtämisessä, auttaa sinua löytämään oikean dronen tarpeisiisi, ja kertoo mitä tulee ottaa huomioon ennen lentämistä.

Lue lisää

25
syyskuuta

Parhaat vinkit 360-videoiden kanssa onnistumiseen

Haaveiletko ammattimaisista 360-videoista? Oppaamme vie sinut askel askeleelta koko prosessin läpi, oikean kameran valinnasta sekä asetusten optimoinnista aina hämmästyttävien efektiin jälkituotantoon asti. Kehitä videokuvaustaitojasi ja luo elokuvia, jotka todella vaikuttavat!

Lue lisää

21
helmikuuta

Opi lisää vloggaamisesta

Vlogi eli videoblogi on päiväkirjan muoto, jossa sisältö koostuu videosta perinteisen tekstin sijaan. Vlogin aloittamiseen tai olemassa olevan vlogin kehittämiseen liittyy yleensä useita kysymyksiä, jotka liittyvät kameran valintaan ja äänenlaadun parantamiseen. Tältä sivulta löydät vinkkejä ja inspiraatiota vloggaamiseen, joten jatka lukemista.

Lue lisää

Scandinavian Photo

30.10.2024

Dela

Ratkaisuja luoville ihmisille jo vuodesta 1982

Olemme Scandinavian Photolla jo yli 40 vuoden ajan auttaneet luovia ihmisiä toteuttamaan visioitaan. Tarjoamme inspiraatiota, asiantuntemusta ja tuotteita muun muassa valokuvauksen, äänen, videokuvauksen ja teknologian tarpeisiin. Palvelemme myös elokuvan, musiikin ja taiteen harrastajia. Oikeilla työkaluilla ideat muuttuvat todellisuudeksi. Autamme sinua valitsemaan tuotteet, jotka vastaavat tarpeitasi. Tarjoamme korkealaatuisten tuotteiden lisäksi myös henkilökohtaista ja asiantuntevaa palvelua. Asiantuntemuksemme ja sitoutumisemme takaavat, että löydät juuri sinulle sopivan varustuksen.

Seuraa meitä:
Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!

Ole kartalla tekniikka-alan uusimmista trendeistä! Syöttämällä sähköpostiosoitteesi ja tilaamalla uutiskirjeen suostut vastaanottamaan uutiskirjeitä Scandinavian Photolta. Uutiskirjeen tilaajana saat upeita tarjouksia, tietoa alan johtavien tuotemerkkien kuulumisista ja uutuuksista sekä tietysti runsaasti inspiraatiota.

Uutiskirjeen tilaaminen on vapaaehtoista ja voit peruuttaa tilauksen tai suostumuksesi milloin tahansa. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä ja oikeuksistasi tietosuojaselosteestamme.

Ostoskori

Ostoskori

Ostoskorisi on tyhjä

Yhteensä: 0 tuotetta
0 EUR

Suosikit

Suosikit

Toivelista on tyhjä

Yhteensä: 0 tuotetta
0 EUR

Jaa ostoskori

Säästä linkki, lähetä se ystävälle tai jaa se yhteisössä.

Anna ostoskorille nimi
Linkki ostoskoriin