Näin valitset oikean dronen

Droneista on nopeasti tullut suosittuja sekä kuluttajien että ammattikäyttäjien keskuudessa. Dronet ovat mullistaneet sisällön luomisen ja elokuvien tuotantotapoja sekä ulottuvat nykyään laajasti myös mittausten ja tarkastusten toteutuksiin. Mutta mikä drone sinun kannattaa valita? Tämä opas neuvoo sinua droonien toiminnan ymmärtämisessä, auttaa sinua löytämään oikean dronen tarpeisiisi, ja kertoo mitä tulee ottaa huomioon ennen lentämistä.

Mikä drone minun pitäisi ostaa? Autamme sinua löytämään oikean dronin ostooppaassamme!

Sisältö

Eri drone tyypit

Valittavana on erilaisia ​​droneja riippuen siitä, mihin aiot käyttää niitä. Kallein ei aina ole paras vastaamaan erityistarpeitasi. Dronit voidaan jakaa seuraaviin luokkiin:

  • Alle 250g kameradronet
  • FPV-/kilpadronet
  • Isommat kameradronet
  • Dronet ammattilaiskäyttöön
  • Leludronet
  • Sukellusdronet

Tässä keskitymme neljään ensimmäiseen kategoriaan.

Valokuvat on otettu DJI Mavic Air 2S -dronella

Emil Larsonin ottama ilmakuva, kuvattu DJI Air 2S -dronella
Valokuvaaja: Emil Larson, DJI Air 2S

Sivun alkuun

Dronen valinta

Selvittääksesi mikä drone sopii sinulle on pohdittava mitkä ominaisuudet ja toiminnot ovat sinulle tärkeimpiä. Sinun on siten hyvä harkita mitkä ominaisuudet ovat kaikkein tarpeellisimpia ja mistä ominaisuuksista voit harkita luopumista. Tässä on kuuden kohdan yleiskatsaus kiinnostavista malleista, joka on hyvä käydä läpi löytääksesi itsellesi sopivan dronen.

Koko ja paino

Dronen kokonaispainolla on suuri merkitys dronen lentämistä koskevien sääntöjen osalta. Jos se painaa alle 250 grammaa, riittää rekisteröityminen operaattoriksi ja etälentäjäksi, kun taas raskaammat dronet vaativat varsinaisen drone-kortin.

Toinen erittäin pienikokoisen dronen etu on, että se on helppo kuljettaa mukana kameralaukussa tai suuressa taskussa. Pieni koko tarkoittaa usein vähemmän tehoa, lyhyempää lentoaikaa ja heikompaa tuulenvastusta. Suuremmat dronet vaativat tietysti enemmän tilaa, ja niillä kulkee usein paljon varusteita mukana, mutta ne tarjoavat usein paremman kuvanlaadun.

Kamera ja kenno

Useimmissa markkinoilla olevissa valokuva- ja videodroneissa on kamera asennettuna 3-akseliseen gimbaliin, joka vakauttaa kuvaa. Mutta kamerat eroavat toisistaan ​​suuresti eri malleissa. Pienimmissä droneissa on yleensä kamera, jossa on 1/1,3 tuuman kenno, kun taas suuremmissa on 1" Micro 4/3 -sensori ja siitä aina täyskennoisiin asti. Isompi anturi tarjoaa mm. puhtaamman kuvan ja vähemmän kuvakohinaa huonommissa valaistusolosuhteissa.

Kantama ja nopeus

Aiotko seurata urheiluautoa droonillasi? Vai teetkö enimmäkseen mukavia lentoja kohti aurongonlaskua? Pienten droonien maksiminopeus on yleensä jopa noin 60 km/h, kun taas kilpa-droonit saavuttavat yli 150 km/h nopeuden, joten pohdi, miten ja mihin aiot käyttää droneasi.

On myös suuria eroja kuinka kauas voit lentää dronellasi. Dronen ja ohjaimen välisenä yhteytenä WiFi-yhteyttä käyttävillä droneilla on usein ongelmia noin sadan metrin etäisyydellä, kun taas paremmilla malleilla pääsee lentämään useiden kilometrien päähän.

Akunkesto

Lentoaika on, toisin kuin luulisi, seikka joka ei erota droneja niin paljon. Mitä isompi ja painavampi drone on, sitä enemmän energiaa se vaatii, joten vaikka niissä on isompi akkukapasiteetti, niillä ei ole huomattavasti pidempiä lentoaikoja kuin pienemmissä malleissa. Siksi useimpien markkinoilla olevien droonien lentoaika on yleensä 20–40 minuuttia per akku. Siksi laukussa on suositeltavaa olla vähintään yksi ylimääräinen akku, jotta voit lentää pidempään. Muista, että tuulen nopeus vaikuttaa akun kestoon ja siten siihen, kuinka kauan voit lentää yhdellä latauksella.

Intelligent Flight Mode ja älysensorit

Monissa nykyaikaisissa droneissa on erilaisia ​​älykkäitä lentotoimintoja, jotka voivat auttaa sinua valokuvaajana ja elokuvantekijänä. Voit esimerkiksi pyytää dronea seuraamaan kohdetta, lukitsemaan kameran kohteeseen ja kiertämään sen tai pitämään pääobjektin aina kuvan keskellä, kun ohjaat dronen liikkeitä.

Useimmissa droneissa on myös törmäyksenestoanturit, jotka estävät dronea lentämästä seiniin, oksiin tai muihin esteisiin, joten voit keskittyä hyvään kuvaan.

Erikoistoiminnot ammattilaiskäyttöön

Teolliset droonit on usein suunniteltu tiettyyn käyttötarkoitukseen, kuten tarkastuksiin, hakuun, kartoitukseen, 3D-skannaukseen, lämpökuvaukseen ja muuhun erikoiskuvaamiseen.

Valokuvaaja: Emil Larson, DJI Air 2S

Sivun alkuun

Vinkkimme suosituimmista droneista 

Kun olet katsonut millaisia ​​droneja on olemassa, ja lukenut niiden eri ominaisuuksista, tiedät toivottavasti hieman enemmän mikä dronetyyppi sopii sinulle parhaiten. Täällä neuvomme eri malleja eri luokissa.

DJI Neo – käyttäjäystävällinen ja edullinen lähtötason drone

DJI Neo on täydellinen drone niille, jotka haluavat ottaa ensiaskeleen drone-lentämisen maailmaan. Ultrakevyessä dronessa (vain 135 grammaa) on useita täysin automaattisia lentotiloja, kuten kasvojentunnistus automaattisella kohteen seurannalla. Tämä tekee siitä optimaalisen matkadronen ja vloggaajien työkalun, joka seuraaa sinua seikkailuillesi. Pienestä koostaan ​​huolimatta DJI Neo tarjoaa vaikuttavan korkealaatuista videokuvaa jopa 4K-tarkkuudella.

DJI Mini – kompakti ja tehokas drone sisällöntuottajille

DJI on kehittänyt Mini-sarjaan alle 250 gramman droneja, mikä on raja lentämiseen ilman dronelupaa. Niissä on korkearesoluutioinen 4K-kamera, joka tallentaa todenmukaiset värit ja yksityiskohdat, pitkä akunkesto, älykkäät lentotilat ja hauskoja ominaisuuksia, kuten True Vertical Shooting upeita pystykuvia varten jaettavaksi suoraan sosiaaliseen mediaan. DJI Minit ovat suosittuja malleja, jotka sopivat valtaosalle ihmisistä, jotka haluavat yksinkertaisen ja pienen dronen pätevällä kameralla ja älykkäillä lentotiloilla.

DJI Avata 2 – FPV-drone, joka on suunniteltu lentämään sekä nopeasti että turvallisesti

Kun etsit lisää toimintaa lennollesi, DJI Avata 2 on sinua varten. Tämä FPV (first person view) drone saavuttaa yli 90 km/h nopeudet ja antaa sinulle myös kuljettajan istuimen tunteen toistamalla reaaliaikaista videokuvaa dronen kamerasta suoraan näyttöösi tai mukana toimitettaviin VR-laseihin. Kiinteät potkurin suojukset tarjoavat lisäturvaa lennollasi.

Dronet parhaalla kuvanlaadulla

Oletko ammattimainen sisällöntuottaja, johdatko tuotantoyhtiötä tai kenties vain nirso kuvanlaadun suhteen? DJI Mavic 3 -sarjassa käytetään 4/3 CMOS Hasselblad -kameraa ja 1/2 CMOS-telekameraa, kun taas DJI Air 3 tarjoaa kaksi 1/1,3 tuuman kameraa. Molemmissa droneissa voit myös nauttia edistyneestä esteentunnistuksesta, joka takaa sujuvan lennon minimaalisella törmäysriskillä.

Dronet ammattilaisominaisuuksilla

Drone on erinomainen työkalu useille eri toimialoille metsä- ja maataloudessa, rakentamisessa ja infrastruktuurista pelastustöihin. Vai haluatko vain laajentaa palveluitasi valokuvaajana ja luojana? Suosittelemme tässä joitain droneja erikoistoiminnoilla ammattikäyttöön. Lue lisää ammattilaisdrooneista täältä, ja olet aina tervetullut ottamaan yhteyttä yritysosastoomme sähköpostitse osoitteeseen business@scandinavianphoto.fi tai puhelimitse 024 809 38 00, jos haluat neuvoja tai tarjouksen.


Sivun alkuun

Mitä tarvikkeita droneni tarvitsee?

Älä unohda dronesi tarvikkeita! Muistikortti ja hyvä laukku dronen säilyttämiseen ovat välttämättömiä, ja ylimääräinen akku antaa sinulle vielä enemmän lentoaikaa. Meillä on laaja valikoima suotimia, varapotkureita, alustoja ja paljon muuta, mikä helpottaa lentoasi.

Huomioitavaa ennen ensimmäistä lentoa

Ennen kuin lähetät uuden dronesi ilmaan, on hyvä tarkistaa perusasiat. Lennätpä sitten huviksesi tai elantosi vuoksi, sinun tulee tietää, mitä drone-lentäminen sisältää. Varmista aina, että pysyt ajan tasalla uusimpien säädösten kanssa.

Säännöt lyhyesti

  • Suomessa saa lentää alle 250 grammaa painavia droneja ilman dronelupaa, mutta sinun on rekisteröidyttävä operaattoriksi ja etälentäjäksi.
  • Operaattorin tulee olla vähintään 18-vuotias.
  • Drone-lentäminen luokitellaan avoimeen tai erityiseen luokkaan. Lisäksi on luvanvarainen luokka.
  • Yli 250 gramman (ja enintään 25 kg) painavien dronejen lentäminen Open-kategoriassa edellyttää drone-lisenssiä. Droneluvan saaminen tarkoittaa lyhyttä koulutusta ja hyväksyttyä teoriakoetta. Kaikki tapahtuu suoraan verkossa Trafin verkkosivuilla.

Seuraavat seikat kuuluvat luvanvaraiseen luokkaan, jotka ovat maksullisia ja vaativat lisäkoulutusta:

  • Lentäminen ihmisryhmän yli ilman erillistä hyväksyntää
  • Lentäminen ilman näköyhteyttä droneen
  • Lentämien yli 120 metrin korkeudella maasta
  • Jos drone on yksityisesti rakennettu tai sitä on muokattu tai sitä ei ole rakennettu sarjan ohjeiden mukaan

Tämä tarkoittaa, että useimmissa tapauksissa ei vaadita erityisiä toimenpiteitä drone-lentojen aloittamiseksi. Lisää luettavaa ja tietoa drone-lennoista löytyy myös Liikenneviraston verkkosivuilta.

Missä saan lentää?

Yksityishenkilönä saa lentää kaupunkialueilla ja pääteiden yli, mutta on useita alueita, joilla lentäminen ei ole sallittua eri syistä: esim. lentokenttä, sotilasalue tai erityisen herkkä luonnonalue.

On tärkeää tarkistaa sallitut lentoalueet ennen lentoa. Näin varmistut siitä, että missä saa lentää ja missä on lentokielto. Kannattaa vilkaista ohjeistuksia säännöllisesti, sillä rajoitusalueet voivat olla tilapäisiä. Näin ollen vaikka tunnisitkin alueen, voi siellä olla lentokielto rajoitetun ajan.

Vakuutukset

Jos dronea on tarkoitus käyttää liiketoiminnassa, dronesi tulee olla vakuutettu ennen lentämistä. Jos olet yksityinen henkilö ja lennät dronellasi Suomessa, dronesi ei edellytä vakuuttamista. Kaikki vakuutusyhtiöt eivät halua vakuuttaa droneja, joten on hyvä tutkia markkinoita ajankohtaisista tarjouksista.

DJI Care

DJI Care on DJI:n tarjoama vakuutuspalvelu, joka suojaa dronesi vaurioilta. DJI Care Refresh tarjoaa ammattimaisia ​​ja tehokkaita korjauksia dronellesi, jos se vaurioituu onnettomuudessa, VIP-puhelintuen ja paljon muuta. Maksat kertamaksun vakuutuksen ottamisesta ja se on voimassa vuoden tai kaksi valinnan mukaan.

Varmista turvallinen lento

  • Tarkista aina millä lentovyöhykkeellä olet
  • Varmista, että sää on turvallinen dronesi lentämistä varten. Jos tuulee liikaa, kannattaa odottaa sen tyyntymistä. Voimakkaassa tuulessa dronesta voi tulla vaikeasti hallittava, akut tyhjenevät nopeammin ja pahimmassa tapauksessa tuuli vie sen mukanaan ja voit vaarantaa turvallisuuden.
  • Tarkasta dronesi ennen lentoa ja sen jälkeen varmistaaksesi, että se on lentokelpoinen. Tarkista, ettei potkuri ole vaurioitunut tai irti.
  • Varmista, että akuissa on tarpeeksi latausta suunniteltua lentoa varten. Et halua, että drone tai ohjain sammuu lennon aikana.
  • Tarkista ympäristö, jotta on turvallista lentää ilman vaaraa ihmisille tai eläimille.
  • Aseta drone turvalliselle lähtöpaikalle – tasaiselle pinnalle, jossa ei ole vaaraa lentää lähellä oleviin esineisiin tai esteisiin.
  • Käännä drone aina poispäin itsestäsi ennen sen käynnistämistä ja käynnistä drone vähintään muutaman metrin päähän itsestäsi. Alussa drone nousee muutaman metrin ylöspäin ja pysyy paikoillaan – jolloin on hyvä vilkaista ympäristöön ennen lähtöä.
  • Pidä drone aina näköetäisyyden päässä äläkä lennä yli 120 metrin korkeudelle.
  • Pidä silmällä ympäristöäsi koko lennon ajan äläkä lennä esteiden, muiden ihmisten omaisuuden tai väkijoukon yli.

Päivitä dronesi

Ennen kuin aloitat dronesi käytön, on hyvä tarkistaa, tarvitseeko sovelluksia ja laiteohjelmistoa päivittää. Sekä ohjaimessa, dronessa että akuissa on sisäänrakennettu laiteohjelmisto, joka on päivitettävä uusimpaan versioon ennen lentämistä. Tarkista dronesi ennen lähtöä – on todella ärsyttävää, jos joudut viettämään tunnin selvitellessä päivityksia, kun olet metsässä auringonnousun aikaan. Avaa dronen potkurivarret, käynnistä ohjain sekä drone, ja seuraa näytön ohjeita. Jos sinulla on useita akkuja, muista käynnistää drone jokaisella akulla erikseen varmistaaksesi, että niillä kaikilla on uusin laiteohjelmisto päivitettynä.

Takaisin sivun yläosaan


Tarvitsetko apua oikeiden tuotteiden löytämiseen? Olemme täällä sinua varten – ota yhteyttä puhelimitse numeroon 024 809 38 00, yhteydenottolomakkeen kautta tai vieraile Helsingin myymälässämme. Liity nyt yhteisöömme tavataksesi samanhenkisiä luovan alan ammattilaisia, osallistu maksuttomiin tapahtumiimme, sekä pysy ajan tasalla tuoteuutisista ja opi lisää tietopankkimme avulla.


Opi lisää

30
lokakuuta

Opi lentämään dronea – 8 vinkkiä aloittelijoille ja tulevaisuuden ammattilaisille

Olet juuri tuonut kotiin uuden dronesi ja olet valmis lähtemään lennättämään sitä. Mutta miten aloitan ja kuinka minusta tulee hyvä dronelentäjä? Olemme koonneet parhaat vinkkimme dronen lentämisen oppimiseen ja lentäjätaitojesi kehittämiseen. Tarjoamme myös tarkistuslistan jokaista lentoa varten turvallisen ja varman lennon takaamiseksi.

Lue lisää

14
huhtikuuta

Opi lisää muistikorteista

Markkinoilla on monia erilaisia muistikortteja, jotka eroavat esimerkiksi laadun, nopeuden, tekniikan ja merkintöjen osalta. Onko mielestäsi vaikeaa valita sopiva muistikortti? Tässä oppaassa käymme läpi muistikorttien tärkeimmät asiat ja kerromme tarkemmin yllämainituista käsitteistä ja mitä sinun tulee tietää muistikorteista.

Lue lisää

21
helmikuuta

Opi lisää vloggaamisesta

Vlogi eli videoblogi on päiväkirjan muoto, jossa sisältö koostuu videosta perinteisen tekstin sijaan. Vlogin aloittamiseen tai olemassa olevan vlogin kehittämiseen liittyy yleensä useita kysymyksiä, jotka liittyvät kameran valintaan ja äänenlaadun parantamiseen. Tältä sivulta löydät vinkkejä ja inspiraatiota vloggaamiseen, joten jatka lukemista.

Lue lisää

Scandinavian Photo

7.10.2024

Dela

Luovuuden tekniikka on intohimomme.

Me Scandinavian Photolla rakastamme luovuutta sen eri muodoissa ja keskitymme tarjoamaan korkealaatuisia tuotteita kaikille tekniikasta kiinnostuneille. Henkilökohtaisella palvelulla ja asiantuntijaneuvonnalla luomme ratkaisuja, jotka räätälöidään sekä asiakkaan että tarkoituksen mukaan – hyvään hintaan.

Seuraa meitä:
Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!

Ole kartalla tekniikka-alan uusimmista trendeistä! Syöttämällä sähköpostiosoitteesi ja tilaamalla uutiskirjeen suostut vastaanottamaan uutiskirjeitä Scandinavian Photolta. Uutiskirjeen tilaajana saat upeita tarjouksia, tietoa alan johtavien tuotemerkkien kuulumisista ja uutuuksista sekä tietysti runsaasti inspiraatiota.

Uutiskirjeen tilaaminen on vapaaehtoista ja voit peruuttaa tilauksen tai suostumuksesi milloin tahansa. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä ja oikeuksistasi tietosuojaselosteestamme.

Ostoskori

Ostoskori

Ostoskorisi on tyhjä

Yhteensä: 0 tuotetta
0 EUR

Suosikit

Suosikit

Toivelista on tyhjä

Yhteensä: 0 tuotetta
0 EUR

Jaa ostoskori

Säästä linkki, lähetä se ystävälle tai jaa se yhteisössä.

Anna ostoskorille nimi
Linkki ostoskoriin